qmart
Quartz Matrix
NetDeTek
Home|Despre noi|Noutati|Legislatie|Competente|Afilieri|Parteneri|Referinte|Studii caz|Contact
Detectie incendiu
 

 

"30% din afacerile care sunt afectate de un incendiu major isi incheie activitatea in maxim un an, iar 70% din acestea se inchid in cel mult 5 ani." (sursa: UK Home Office Computing Magazine)
 
Beneficii
 
- Diminuarea cuantumului politei de asigurare;
- Eliminarea costurilor de recuperare in urma incendiilor;
- Evitarea penalitatilor prin respectarea normativelor si a legislatiei in vigoare pentru obiectivele cu risc legea nr. 307/2006 si H.G. 1739 / 2006.
 
De ce solutia Quartz Matrix?
 
- Avem competenta de a furniza un ciclu complet de proiectare, implementare si mentenanta pentru aceste instalatii;
- Sistemul pe care il propunem, permite interconectivitatea intre sistem si echipamentele conexe (oprirea automata a centralelor termice, a sistemelor de climatizare, deblocarea trapelor de evacuare a noxelor si a sistemelor de control al accesului, declansarea sistemelor de stingere a incendiului si a sistemelor de adresare publica)
avem competenta de a integra sistemul cu cele de detectie efractie si control acces si de a implementa un singur soft centralizat pentru vizualizarea evenimentelor;
- Software-ul propus de noi are o interfata intuitiva pentru orientare rapida si implementare a proceselor de lucru, asiguram asistenta tehnica permanenta in cazul aparitiei unor defectiuni sau in caz de forta majora, avem competenta de a personaliza solutia in functie de nevoile si posibilitatile fiecarui client, asiguram training utilizatorilor sistemului implementat;
- Avem acces la cele mai noi tehnologii din domeniu, echipamente produse sub brand-uri de renume ce au revolutionat sistemele de securitate in marile metropole ale lumii: Honeywell, UTC Fire & Security, Siemens.
 
Sisteme speciale de detectie
 
- Echipamente dedicate pentru spatiile cu pericol de explozie;
- Echipamente cu autotestarea si reglarea automata a sensibilitatii elementelor de detectie pentru medii dificile
constructie robusta a echipamentelor - carcasa antiexplozie;
- Senzori pentru medii speciale - detecteaza nivelul concentratiei in aer pentru amoniac, oxigen, gaz metan;
-Centrale inteligente dedicate - detecteaza concentratiile periculoase de gaze, inca din faza incipienta, transmiterea alarmei de incendiu la formatiunile de interventie.
 
Solutii pentru diferite obiective
Spatiile industriale (de productie si depozitare ) sunt in general catalogate cu risc mare de incendiu, important fiind in acest caz alegerea tipurilor de echipamente de detectie adecvate activitatilor desfasurate si mediului in care se desfasoara acestea. Sunt recomandate detectoarele de flacara, detectoarele lineare de fum si de temperatura, tip Venturi.
 
In spatiile de ocrotire a sanatatii (policlinici, spitale, sanatorii) sunt importante eliminarea alarmelor false si modul de efectuare a alarmarii,  avand in vedere existenta persoanelor care nu se pot evacua singure. Pentru aceasta sunt necesare detectoare cu praguri programabile de sensibilitate si prealarmare precum si sisteme de alarmare vocala care transmit mesaje specifice pentru evitarea panicii. In spatiile curate (sali de operatii, spatiile pre-operatorii, post - operatorii, ATI, laboratoare) se impune folosirea sistemelor de detectie prin aspiratie datorita eficientei lor in detectia timpurie a focarelor de incendiu.
 
Constructiile de interes public (administrative, comerciale, de cultura si invatamant, sali de sport, gari si aerogari) sunt caracterizate ca spatii cu aglomerari de persoane. Datorita acestui fapt este importanta in primul rand detectia rapida a oricarui focar de incendiu, confirmarea lui, apoi alarmarea si evacuarea in conditii de siguranta a ocupantilor cladirii. Sunt de interes, pe langa sistemul de detectie, semnalizare si alarmare la incendiu, instalatiile de semnalizare a rutelor de evacuare si de alarmare vocala.
 
 
 
 
 


Quartz Matrix - Divizia IT&C         Divizia IT&C
Quartz Matrix - Divizia de solutii industriale         Eficienta energetica pentru industrie
Quartz Matrix - Divizia de solutii securitate & comunicatii         Securitate & Comunicatii
Contacteaza consultantul tau
Sus